מר אברהם בר-גד

שעות קבלה
יום שלישי 12:00–13:00
    קורות חיים

מר אבי בר־גד הצטרף לסגל היחידה לאנגלית כשפה זרה בשנת 2018.

את התואר הראשון בספרות אנגלית ובבלשנות אנגלית למדתי באוניברסיטת בר־אילן בשילוב תעודת הוראה. תמיד התעניינתי בשפות ובמילים וחשבתי שיהיה מעניין ללמוד את התחום וגם ללמד אותו. ואכן, תחום הבלשנות ריתק אותי מאוד ומאז אני נפעם ממילים, ממשמעותן ומהמקור שלהן. זה הוביל אותי ללמוד הסמכה במתורגמנות ומיד אחר כך לתואר שני בבלשנות אנגלית, גם הם באוניברסיטת בר־אילן.

הרגשתי שאף על פי שלמדתי בלשנות "אנגלית", התארים פתחו בפני את העולם הקסום של השפות בכלל. לאחר 14 שנים שבהן עבדתי בהוראה בבית ספר תיכון עברתי ללמד מורים לעתיד במכללות למורים ועסקתי גם בהוראת אנגלית עסקית במחלקה לניהול באוניברסיטת בן־גוריון. לעולם לא הרגשתי שאני בא ללמד "כדי להעביר את החומר" – תמיד ניסיתי להדביק את התלמידים והתלמידות שלי בהתלהבותי לספרות או לבלשנות. "החומר" היה המסגרת, ואני נהניתי לפרוץ אותה מדי פעם בפעם כדי להראות רבדים נוספים ב"חומר". וכך, אמנם העיקר היה הוראת אנגלית, אבל גם ניתוח השוואתי של השפה היה שם.

כבר בבית הספר אהבתי את לימודי השפה האנגלית. המבנים הלשוניים ותחומי הדעת שנפתחו בפני בשפה חדשה סיקרנו אותי. זה היה מקצוע פרקטי ושימושי שהצלחתי בו. כשעמדתי לבחור מקצוע שאותו אלמד בעתיד, הבחירה שלי היתה הוראת השפה האנגלית. זהו תחום נחוץ. אין אפשרות "להתחמק" משימוש באנגלית היום. אי אפשר להגזים בחשיבות הידע הבסיסי באנגלית. רשת האינטרנט והרשתות החברתיות מצריכות אנגלית. בעבודה ובחיי היום־יום יש צורך באנגלית, אם רוצים להימנע ממבוכה לעתים... גם באקדמיה – מה שתורגם לעברית הוא עדיין חלק קטן מהידע בתחום הדעת שנצבר עד היום.

כשהתחלתי ללמוד הוראת אנגלית, התחום עבר בדיוק מהוראת דקדוק להוראה בגישה פרקטית יותר – The Communicative Approach. נדהמתי לראות עד כמה השיטה הזאת מעלה את המוטיבציה ואת שיתוף הפעולה של התלמידים והתלמידות בשיעור. מאז, המטרה שלי היא ללמד אנגלית בצורה כזו שתלמידי ישתמשו בשפה באופן טבעי, שהם "לא ירגישו" שהם מדברים או כותבים באנגלית. בשיעורים שלי עובדים – לא רק מקשיבים. אני משתדל שהשיעור יהיה חוויה שאפשר ללמוד ממנה. זו ממש אמנות לשלב חוויה ולימוד, ואני מנסה כל הזמן להצטיין בה.

וזכיתי גם לסגור מעגל, אולי נכון יותר לפתוח ספירלה. להגיע ללמד באוניברסיטה שלמדת בה 30 שנה קודם לכן זו חוויה מיוחדת – המעבר מסטודנט למרצה נותן זווית מיוחדת לעבודת ההוראה. מלבד זאת, התברכתי בקולגות מרשימות שנותנות משמעות חדשה למילה "מקצוענות". ההרגשה ביחידה היא שיש תנועה מתמדת לכיוון שיפור ומקצועיות בתחום שלנו. זוהי הרגשה מעצימה ביותר עם אדוות חרישיות המגיעות לבסוף למה שמתרחש בכיתות עצמן.

קורסים

קורסי אנגלית כשפה זרה לתואר ראשון בכל הרמות