סיוע לימודי לסטודנטים

סיוע לכלל הסטודנטים בתואר ראשון במסגרת המרכז לקריאה וכתיבה

היחידה לאנגלית כשפה זרה נותנת מענה לסטודנטים מתקשים באמצעות המרכז לקריאה וכתיבה.

עזרה לסטודנטים שלומדים בקורסי תוכן באנגלית (EMI)

היחידה לאנגלית כשפה זרה מציעה עזרה פרטנית, ופרונטלית בקמפוס או במפגש זום, לסטודנטים  בתואר ראשון הלומדים קורסי תוכן מחלקתיים בשפה האנגלית בשנת תשפ"ד (EMI - English Medium Instruction). סיוע זה חשוב מאוד לסטודנטים במהלך הקורס, לפני הגשת המטלות ולפני בחינות סוף הסמסטר.

השירות אינו כרוך בתשלום ומיועד לתלמידי תואר ראשון בלבד.

לתשומת הלב:

•  השירות הינו עבור סטודנטים בתואר ראשון בלבד
  •  התמיכה ניתנת לסטודנטים הלומדים בקורסי תוכן מחלקתיים בשפה האנגלית ולא בקורסי חובה לפטור באנגלית של היחידה לשפה זרה (מתקדמים א, מתקדמים ב, בסיסי)
  •  התמיכה ניתנת ע''י מומחה לאנגלית ולא ע''י מומחה בתחום האקדמי של הקורס.  ולכן הסיוע שניתן מתמקד בעזרה בהבנת החומר שהועבר בשפה האנגלית לצורך הקורס ולא בהסבר התכנים הדיסציפלינריים (כימיה, ספרות, ביולוגיה וכו').

להרשמה לחצו כאן

סיוע לסטודנטים בעלי לקויות שמיעה

הסיוע לסטודנטים בעלי לקויות שמיעה ניתן באמצעות סדנאות מיוחדות המותאמות לצרכיהם וכוללות הדרכה אישית ועבודה קבוצתית, במטרה להכין את הסטודנט לעמידה בדרישות הרגילות של קורסי אנגלית. הרישום לקורסים אלה הוא דרך מדור תמיכה והנגשה

סיוע לסטודנטים בעלי לקויות למידה

ולסטודנטים ליקויי למידה בדרגה חמורה באמצעות סדנאות בשיתוף עם מרכז חדדמרכז חדד מקיים סדנאות תמיכה באנגלית לליקויי למידה ברמה גבוהה ב-3 רמות לימוד: בסיסי, מתקדמים א' ומתקדמים ב.

הסדנאות שוות ערך ללימודים בקורס 'רגיל' והן מכשירות את הסטודנטים ללמוד אנגלית באופן המותאם לליקוי שלהם. הלמידה היא אישית או בקבוצות קטנות וכוללת הדרכה ולימוד במטרה להכין את הסטודנטים לעמידה בדרישות הרגילות של קורסי אנגלית כשפה זרה.

סטודנטים בעלי לקויות למידה בדרגה חמורה, שאובחנו ושתועדו מקצועית במהלך שנות לימודיהם, יכולים להפנות את האבחון המקצועי למרכז חדד. הפונים יוזמנו לראיון אישי (הכרוך בתשלום) וועדה מקצועית תדון בהתאמתם לסדנאות תמיכה באנגלית. בחלק מהמקרים יידרש אבחון נוסף (הכרוך בתשלום נוסף).

את האבחונים ניתן למסור למרכז חדד באופן אישי או לשלוח ישירות ל: מרכז חדד, אוניברסיטת בר-אילן, רמת גן 5290002, תוך ציון ברור שמדובר בפניה בקשר ללימוד אנגלית.

על הפניה להיעשות בהקדם האפשרי בשל מספר מקומות מוגבל.

מומלץ שסטודנטים, אשר פנו למרכז חדד וטרם קיבלו מענה לפנייתם, יירשמו לקורס אנגלית רגיל במהלך תקופת הרישום על מנת להבטיח את מקומם אם לא יתקבלו לסדנאות תמיכה במרכז חדד.