מרצה

מרצה
Simcha.bloch@biu.ac.il
בניין קורט 1004, חדר 110

מר שמחה בלוך הצטרף לסגל היחידה לאנגלית כשפה זרה באוניברסיטת בר־אילן בשנת 2000.

יום ראשון 14:45–15:45

מר שמחה בלוך השלים את תאריו באוניברסיטת בר־אילן, תואר ראשון בספרות אנגלית ומוזיקולוגיה, תעודת הוראה באנגלית ותואר שני באנגלית בהצטיינות. הוא מלמד ביחידה לאנגלית כשפה זרה באוניברסיטת בר־אילן משנת 2000 ועד היום. בשנים 2000–2020 לימד אנגלית גם במכללת אונו.

מחקר

התמחותי היא בהוראת השפה האנגלית כשפה זרה, הקניית ידע אקדמי בשפה האנגלית, הכוללת הקניית אסטרטגיות וכלים של קריאה, כתיבה, שמיעה ודיבור, פיתוח אוצר מילים בסיסי והיכרות עם בלשנות בסיסית ועם הדגשים החשובים להבנת השפה. בשיעורים שלי אני משתמש גם בטכנולוגיה דיגיטלית, שהופכת את הלימוד חווייתי ואפקטיבי.

בעיני, שפה היא אוצר. היא מרחיבה את הידע ואת החשיבה. שפה מחברת בין אנשים, בייחוד השפה האנגלית שהיא שפה בין־לאומית, הדרושה בכל תחומי החיים. נוסף על כך, אני אוהב מאוד ללמד ולעבוד עם אנשים, והצוות שלנו כולו הוא כמו משפחה: אנו עוזרים זה לזה, האווירה נעימה מאוד, וכזו היא אווירה גם בינינו ובין הסטודנטים שלנו. התקשורת טובה עם הדגשה של אכפתיות ורצון לקדם את הסטודנטים והסטודנטיות ולהקנות להם ביטחון בלמידה של השפה, שפעמים רבות נתפסת כמפחידה.

לסיכום, אני מאמין שעם עידוד ורצון טוב ואווירה נעימה בשילוב חוש הומור, אפשר בהחלט להקנות לסטודנטים ולסטודנטיות את הכלים הנדרשים כדי ללמוד את השפה אנגלית. בהצלחה לכולם!

תאריך עדכון אחרון : 26/12/2023