מרצה בכירה

משרד
בניין קורט 1004, חדר 07
תחומי עניין

ד"ר אסנת חן הצטרפה לסגל היחידה לאנגלית כשפה זרה בשנת 1990 ומתמחה בהוראת השפה האנגלית, קריאה, כתיבה, דיבור והבנת הנשמע בתארים ראשון, שני ושלישי.

שעות קבלה
ראשון 15:00–16:00
    קורות חיים

ד"ר אסנת חן השלימה תאריה באוניברסיטת בר־אילן, תואר ראשון בבלשנות אנגלית ותעודת הוראה – הוראת השפה האנגלית; ותארים שני ושלישי בבלשנות אנגלית.

במהלך השנים מילאה מגוון תפקידי הוראה, מחקר וניהול, ובהם: מרצה ביחידה לאנגלית שפה זרה במכללת רופין, עמק חפר (1997–1998, 2014); מרצה ביחידה לאנגלית למטרות אקדמיות במכללת בית ברל, כפר סבא (1998–2020); עוזרת מחקר שערכו פרופ' יונתן פיין ז"ל ופרופ' יואל וולטרס, (1998–2003); מרצה לאנגלית במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט (2015–2011); מורה לאנגלית בתיכון אוסטרובסקי, רעננה (2016); רכזת אנגלית כשפה זרה במכללות האזוריות שבחסותה של אוניברסיטת בר־אילן ובקורסים מטעם מִנהל המכללות והיחידה לזרועות הביטחון באוניברסיטת בר־אילן (2002–2017); רכזת התאמות לימודיות בתיכון אוסטרובסקי, רעננה (2018–2021).

מחקר

התמחותי היא בהקניית כישורי קריאה, כתיבה, הבנת הנשמע ודיבור של השפה האנגלית. אנגלית היא שפה בין־לאומית, והיא חשובה לכל אדם. מעבר לכך, אנגלית היא שפת המדע, ולראייתי, כל סטודנט וסטודנטית צריכים לשלוט באנגלית, הן למטרות מקצועיות והן למטרות אקדמיות. בשיעורים אני משתדלת להשתמש בשיטות הוראה מגוונות ולשלב מגוון של פעילויות חווייתיות, מתוך הבנה שההתנסות ותרגול בכיתה מסייעת לסטודנטים בהמשך הדרך, בחייהם המקצועיים והאקדמיים. בסדרת קורסים ייעודיים, מוקדשת עבודתי לשיפור יכולותיהם של סטודנטים וסטודנטיות לתואר שלישי ולהכנתם לקראת השתתפות בכנסים וכתיבת מאמרים.

ביחידה שלנו באוניברסיטת בר־אילן משתמשים בכלים מגוונים וחושפים את הסטודנטים למגוון נושאים ותחומי ידע כדי לשכלל את יכולותיהם, וכל זאת בתשומת לב אישית לכל סטודנט וסטודנטית, אכפתיות ורצון עז להוביל אותם להצלחה.

לצד הוראת השפה האנגלית, אני שותפה במחקר הבודק מאפיינים לשוניים בתהליך רכישת שפה זרה אצל סטודנטים לתואר ראשון.

קורסים

טרום בסיסי

בסיסי

מתקדמים א

מתקדמים ב

M-MA

M4-MA

M2-MA

PhD

פרסומים

מאמרים

1. Schizophrenia and Second Language Acquisition, Progress in Neuro-Psychopharmacology and Biological Psychiatry 29, 2005 (co-author).

ספרי לימוד

2. Reading Skills for Beginners 2, Bar-Ilan University, a textbook for internal use, 1998 (co-author)

תאריך עדכון אחרון : 18/01/2024